Työtä ilolla ja suurella sydämellä

Työssäni ravitsemusterapeuttina minulle on hyvin tärkeää se, että tarjoan tutkitun tiedon kansantajuisessa paketissa ja kannustavalla otteella. Nykypäivänä tietoa ravitsemuksesta voi ammentaa loputtomasti verkosta, mutta se voi olla osittain vaikeasti tulkittavaa. Haluan tarjota tietoa ravitsemuksesta ja elämäntapamuutoksista mahdollisimman konkreettisella ja käytännönläheisellä tasolla asiakkaan lähtökohdista ja hänen voimavarojaan kuunnellen.

Työ ravitsemusterapeuttina ei ole kuitenkaan pelkkää tiedon kaatamista niskaan, vaan iso merkitys on asiakkaan kohtaamisella. Lisäksi on tärkeää ymmärtää, että syömisen muuttaminen ei ole helppoa. Kun on tottunut tiettyihin vuosikymmeniäkin kestäneisiin rutiineihin, ei niiden muuttaminen käy käden käänteessä. Usein muutosten teon haasteena on joukko muitakin asioita: esimerkiksi  kiireinen arki, elämän aikana kertyneet kipeät kokemukset ja tunteet tai univaikeudet. Työni teen suurella sydämellä tosissaan mutten turhan vakavasti! Kaikenlaisissa marinadeissa uineena koen, että ilon kautta työn tekeminen on paljon antoisampaa.

Koulutus

  • Terveystieteiden maisteri, Itä-Suomen yliopisto (ent. Kuopion yliopisto), 2002-2007
  • Pääaineena ravitsemustiede, sivuaineena liikuntalääketiede

Työkokemus

  • Projektipäällikkö/TKI-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu, 1/2019-
  • Yrittäjä, ravitsemusterapeutti, Oikeet evväät (tmi) 10/2018–
  • Aluevastaava, ravitsemusterapeutti, Keliakialiitto 4/2012–1/2019
  • Projektipäällikkö, Keliakialiitto 4/2009–3/2012
  • Aluevastaava, ravitsemusterapeutti, Keliakialiitto, 1/2007–3/2009
  • Kaupan alan töitä vuosina 2003–2005
    (perhevapaalla 5/2013-12/2014 ja 5/2017-8/2018)

Poimintoja mediasta:

Radio Sandels

NMT Kuopio

Studio55

Tamperelainen

ET-lehti

Diabetes-lehti

Etelä-Suomen Sanomat (maksuportin takana)

Iltalehti

Anna

Naisen Hyvinvointi

Ilta-Sanomat

Gery – Voimaa ruuasta