Työssäni ravitsemusterapeuttina minulle on hyvin tärkeää se, että tarjoan tutkitun tiedon kansantajuisessa paketissa ja kannustavalla otteella. Nykypäivänä tietoa ravitsemuksesta voi ammentaa loputtomasti verkosta, mutta se voi olla osittain vaikeasti tulkittavaa. Haluan tarjota tietoa ravitsemuksesta ja elämäntapamuutoksista mahdollisimman konkreettisella ja käytännönläheisellä tasolla asiakkaan lähtökohdista ja hänen voimavarojaan kuunnellen.
Työ ravitsemusterapeuttina ei ole kuitenkaan pelkkää tiedon kaatamista niskaan, vaan iso merkitys on asiakkaan kohtaamisella. Lisäksi on tärkeää ymmärtää, että syömisen muuttaminen ei ole helppoa. Kun on tottunut tiettyihin vuosikymmeniäkin kestäneisiin rutiineihin, ei niiden muuttaminen käy käden käänteessä. Usein muutosten teon haasteena on joukko muitakin asioita: esimerkiksi kiireinen arki, elämän aikana kertyneet kipeät kokemukset ja tunteet tai univaikeudet. Työni teen suurella sydämellä tosissaan mutten turhan vakavasti! Kaikenlaisissa marinadeissa uineena koen, että ilon kautta työn tekeminen on paljon antoisampaa.
Koulutus
- Terveystieteiden maisteri, Itä-Suomen yliopisto (ent. Kuopion yliopisto), 2002-2007
- Pääaineena ravitsemustiede, sivuaineena liikuntalääketiede
Työkokemus
- Projektipäällikkö/TKI-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu, 1/2019-
- Yrittäjä, ravitsemusterapeutti, Oikeet evväät (tmi) 10/2018–
- Aluevastaava, ravitsemusterapeutti, Keliakialiitto 4/2012–1/2019
- Projektipäällikkö, Keliakialiitto 4/2009–3/2012
- Aluevastaava, ravitsemusterapeutti, Keliakialiitto, 1/2007–3/2009
- Kaupan alan töitä vuosina 2003–2005
(perhevapaalla 5/2013-12/2014 ja 5/2017-8/2018)
Poimintoja mediasta:
Etelä-Suomen Sanomat (maksuportin takana)